Aku Belajar Perkara Baru

Penat yang datangnya daripada aku ulang alik dari ipoh ke upm 3 hari ni mula menampakkan kesannya pada diriku ini.Perjumpaan yang aku hadiri di kolej 13 bertujuan untuk taklimat(sepatutnya aku yg kena bagi..tapi Syamsul yg tolong..TQ SYAM ^_^).Aku betul2 ngantuk,x tertahan mata ni menanggung siksaan dan derita menahan ngantuk.Selepas aku dapat sahaja moto daripda kak iqa dan shebby(wah mkan char kue teow ek korang..xlrat aq..ngantuk gler..) aku memecut pulang ke kolej..sampai kat kolej aku terus cari katil.Sempat gak sebelum terlelap aku balas msg daripada 2 org yg men msg ngan aku tika itu..x sampai 15 minit..AKU TERUSLEBUH’..ZZZ

Aku terjaga tatkala mndengar pintu bilik 117 aku ni diketuk bertalu2..mak aih cam nak pecah pintu..aku melihat jam..3.30 a.m..sapa plak ketuk bilik aku ni,getus hati kecil aku,xkan la JAIS..setahu aku diorang selalu wat serbuan area2 2 a.m dan kat kwasan2 ofis jek,ni nk serbu bilik aku yg luasnya besar sikit daripada drpd bilik tido aku kat umah(bilik kat umah muat letak 2 katil jek,cni siap leh sumbat almari lg..sempit tul).nk kata aku cuba buat maksiat..hmm xdala plak..yg ada aku dan kwan aq yg dah lena diulit mimpi..ngan berat hati aku bgnla bukak pintu..rupe2nye kawan aku..(x dpt nk blik kolej la 2..keh2 pdan muka).Dia masuk,kitorang sembang sikit2..dan dia leh lak terlena kat katil aku(yela time 2 aku dah duk nak ngadap laptop ni ha)..aku ngadap pg2 buta ni bkan pe,snang skit nak download lg2 yg direquest(kan ada segmen request skang ni)..cara plg snang adalh aq dload kat utube,convert ke mp3.lepas aku dload 2 lagu ngan jayanya(uspot cemerlang plak time2 cuti ni..yela ramai xda kan).nak dload lagu ke 3,ada problem..lagu tersebut x ada kat utube,lagu ke 4 dan 5 pun sama…terpaksala aku ‘googling dan yahooing’ nak cr website nk dload lg ni..result yg kuar..x memberansangkan..bnyak yg kuar adalah website2 yg xde guna pun..yg susahnyer bkan pe,ketiga2 lg ni merupakan dr satu albuim yg sama,bkan album pun..OST..hmm ni KATA HATI aq,mesti org yg request terpengaruh pas tngk muvie die..adeh,pnat gak aa aq mencari..tetap x memberangsangkan..mcm2 web dan blog yg menawarkan ‘perkongsian’ lagu secara percuma aku bkakk..x dpt2 gak..yg ada,hanyalah drpd IMEEM..website yg membolehkan kta dngar lg secara streaming,masalahnyer..X BOLEH NK DLOAD dr wbsite ni….

Lama gak aku mencari penyelesaian..terdetik gak untk msg beliau ktakan x dpt jmpa lg 3 lagu tu..emm aku x sampai hatila huhu..betullah USAHA TANGGA KEJAYAAN..mungkin berkat kesabaran dan ketabahan tangan ni meng’click’ semua link2 untuk wbsite2 akhirnya aku ketemu jawapan,dan aku tau jawapan ni akan sangat memudahkan proses aku untuk dload pasni dan masa2 akan dtg..berkat pertolongan insan2 anonymous di laman maya ni.( xtau pun sape,aq tngk tuitorial yg diorang wat je).AKU BELAJAR PERKARA BARU..aku xtau la kalo korang2 dah tau cara ni..tapi,aku dah bleh tau nak curi download lg secara illegal di IMEEM.Bukan main seronoknyer aku..x sampai 15 minit,dbantu dngan servis uspot yg cemerlang ni,ketiga2 lagu tu berjaya untuk aku download..PUAS HATI AKU..

p:s mudahla tugas aku pasni..hehe

4 responses to this post.

  1. Posted by syazwansamar on 11 November, 2008 at 10:25 am

    ammar~~
    camner nak donload lagu kat imeem?
    ajar2
    ilmu yg ade perlu disebar2kan agar ianya diberkati~~
    insyaAllah

    redzariz : emm..ni kena bayar tau..keh2..nanti aq pos satu entry baru..khas untuk ajar benda ni

  2. Posted by che ct on 13 November, 2008 at 1:51 am

    wah2 cm kene kat ak jek..
    weyh pasal ilmu baru ko tu,,per ag kongsi ar.
    bk kate mak ak x bek kedekut ilmu….
    kehkeh

    redzariz : Mak aku kata jgn Sombong..emm aku sombong ke..x kot..ko..emm..ntahla…tapi cam banyak je buktinyer..keh2

    p:s aku ske layan orang sombong..AKU SKE MENCABAR DR AKU..keh2

  3. Posted by syazwansamar on 14 November, 2008 at 2:46 pm

    ayat ko pelik la~~
    layan2 orng sombong ni~~
    ko sedang adjust orng ker?
    lalal

    redzariz : ada nampak cam adjust ke..kalo ada..yela 2 kot..ko tnya je la kat die..keh2

  4. Posted by che ct on 22 November, 2008 at 12:29 am

    orang sombong??? cam compliment jek…wakakakaka
    awat la tyme cuti2 cmnie ak rase sgt bsn..sepatutntye terbalik..waduh…tetibe ak rase x sbr nk blk u..(cam x caye jek yg ak tgh taip nie..hahhaha)

    redzariz : x saba nk blik u??aq x blik umah lagi ni..huhu..agakla ko dh jnis homesick..keh2

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: