Archive for 9 November 2008

Syair Parsi

Khas untuk ANA..Orang Iran memang terkenal dengan syair yg sedap dan menyentuh jiwa.Kerana itulah negara diorang sentiasa kuat dan tak takut pada ancaman musuh.percayalah syair2 ni memg mendekatkn diorang dengan tuhan..abaikan aspek berlainan mazhab,tapi lepas dngr syair ni..memg tersentuh jiwa..Aku percaya kalo kat Mlaysia pun buat bnda2 ni..Insyallah kita X AKAN TAKUT nak berjuang..

P:s aku cuba letakkan ni,ini yg plg SELAMAT yg aku boleh letak,lain2 memg bnyk lg yg sedap.tapi kebnyakan yg touching,menyentuh mengenai asyura(peristiwa syahidnya Saidina Hussein di karbala) aku boleh letak.tapi takut korang la,..kalo korang open xpe..ni ramai yg RIGID bab2 ni..mcmla diorang 2 ajaran sesat..Apepun Selamt Menghayati..

Rocky Balboa

TERBARU DI BLOG AKU, Kali Ini aku nak menulis mengenai artikel2 khas untuk orang-orang tertentu.Artikel ni akan ditulis samada request atau pun aku memg nak bidas KAW2 nyer org tu..Kali ni untuk IDA..owh gaduh ngan aku pasal mamat ni ek..Aku xdala wat research sangat..Tapi aku adala membaca sikit2..Kemudian ni hasil bacaan aku..

Rocky Balboa atau nama sebenarnya Robert Balboa, Sr. memang benar-benar wujud..Emm part ni ko menang,aku ingt die watak filem yg digembar-gemburkan jek..Tapi mengenai kehebatan Rocky ni,aku memg x stuju.Berbanding dengan nama-nama boxer yg lain yg lebih terkenal..cuma x di’hebatkan’ di layar perak.Rocky memang x mampu mencabar mereka.Walaupun tercatat beliau menang 54 drpd 81 match namun,beliau mengalami 23 kekalahan.Jadi jika dikira daripada peratusan,Rocky sangatla TIDAK POWER,jika dibandingkan dengan nama2 seperti Muhammad Ali,Joe Frazier,Vitali Klitschko. dll.Kesemua ini merupakan bekas juara dunia.dan peratusan kekalahan mereka tak lebih daripada 15%..rocky..mencecah angka 28%.

Jadi ape yg nak DIBANGGAKAN sangat dengan rocky tu..memmg benar filemnya menceritakan mengenai semangat juang yg tinggi dan tidak pernh berputus asa.Namun adakah itu menidakkan perjuangan nama2 lain yg lebih cerlang dalam dunia tinju.Lagi satu,memg benar ada org kulit putih yg cemerlang dalam dunia tinju..namun yg cemerlang bukan AMERICAN..kebanyakan datang daripada rantau balkan,seperti ukraine dan russia..Aku dah kata semua tu tipu helah AMERICA je..nak bg org putih nampak hebat..pdahal LEMBIK!!. Presiden pun dah bukan daripada kalangan mereka..KAH2..

Bukanla niat aku nak melaha ko,tapi..aku x suka crite2 camni diagungkan.mereka menyembunyikan kebenaran..cukupla kita selalu menyembunyikan kebenaran dalam debat..keh2..Jangan Marah ek IDA..hehe

UPM-IPOH-UPM-IPOH-UPM

Mak aih lama gler aku tak update blog..blog aq dah bersarang dah..mcm2 sarang ade..sarang labah2,sarang semut.sarang lebah..terpaksa la aku membersihkannya..Demi untuk korang pembaca blog yg setia..Terima kasih untuk komen2 kalian..aku terharu apabila membaca komen2 kalian..terharu lg apabila kenalan SEMESTI aku turut bg komen..terharu lg apabla DIA turut memberi komen..Ini menandakan blog aq sentiasa dibaca..Teruskan sokongan kalian..Aku menghargainya..

Sebenarnya,aku baru sahaja tamat peperiksaan akhir.Tersiksa aku menantinya,apetah lagi di hujung2 minggu peperiksaan ketika rakan2 yg lain semua dh bergumbira sakan..Enjoy je keje diorang..Dengki aku..Aku pulang ke Ipoh ,kelmarin(JUMAAT) malam dan pagi tadi aku bergerak semula ke UPM nak amek barang.kemudian patah balik IPOH.Dan Petang ni aku akan bergerak semula ke UPM bagi kem untuk Royal..adeh2.penat la aku ni..dah la kena drive..tadi leh plak terlajak.Wat pengetahuan semua.aku memg susah nk mengingat jalan,tanyala pada siapa yg pernah berada satu kereta ketika aku drive..CONFIRM..aku pasti akan bertanya rah jalan pada dirang..

Jadi lepas ni,aku dalam mod untuk bersedia untukkem dan latihan intensif untuk Royal,tapi x bermakna aku x boleh melayan korang..jadi sentiasala menghubungi aku..