Rocky Balboa

TERBARU DI BLOG AKU, Kali Ini aku nak menulis mengenai artikel2 khas untuk orang-orang tertentu.Artikel ni akan ditulis samada request atau pun aku memg nak bidas KAW2 nyer org tu..Kali ni untuk IDA..owh gaduh ngan aku pasal mamat ni ek..Aku xdala wat research sangat..Tapi aku adala membaca sikit2..Kemudian ni hasil bacaan aku..

Rocky Balboa atau nama sebenarnya Robert Balboa, Sr. memang benar-benar wujud..Emm part ni ko menang,aku ingt die watak filem yg digembar-gemburkan jek..Tapi mengenai kehebatan Rocky ni,aku memg x stuju.Berbanding dengan nama-nama boxer yg lain yg lebih terkenal..cuma x di’hebatkan’ di layar perak.Rocky memang x mampu mencabar mereka.Walaupun tercatat beliau menang 54 drpd 81 match namun,beliau mengalami 23 kekalahan.Jadi jika dikira daripada peratusan,Rocky sangatla TIDAK POWER,jika dibandingkan dengan nama2 seperti Muhammad Ali,Joe Frazier,Vitali Klitschko. dll.Kesemua ini merupakan bekas juara dunia.dan peratusan kekalahan mereka tak lebih daripada 15%..rocky..mencecah angka 28%.

Jadi ape yg nak DIBANGGAKAN sangat dengan rocky tu..memmg benar filemnya menceritakan mengenai semangat juang yg tinggi dan tidak pernh berputus asa.Namun adakah itu menidakkan perjuangan nama2 lain yg lebih cerlang dalam dunia tinju.Lagi satu,memg benar ada org kulit putih yg cemerlang dalam dunia tinju..namun yg cemerlang bukan AMERICAN..kebanyakan datang daripada rantau balkan,seperti ukraine dan russia..Aku dah kata semua tu tipu helah AMERICA je..nak bg org putih nampak hebat..pdahal LEMBIK!!. Presiden pun dah bukan daripada kalangan mereka..KAH2..

Bukanla niat aku nak melaha ko,tapi..aku x suka crite2 camni diagungkan.mereka menyembunyikan kebenaran..cukupla kita selalu menyembunyikan kebenaran dalam debat..keh2..Jangan Marah ek IDA..hehe

One response to this post.

  1. Posted by ieda on 9 November, 2008 at 11:50 pm

    1st tq la c kow at research.(tu pun klu btl ko wat..huhu)..x adilla klu ko compare g2 kn..sbb sej dh buktikan die ni lagenda..ak tau mst ko nk ckp ak terpengaruh ngn propa barat..tp ak xkire..ak minat die gak..n ak tau tau ko pun minat die..sbb tu ko wat rseach psl die knknkn =p

    redzariz : Emm..Marah Ek..hehe..Saje je nk berkongsi ilmu..huhu..jgn marah2

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: